Efectele votului pentru Brexit: Cand va prelua Romania presedintia UE

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 16:29
1030 citiri
Efectele votului pentru Brexit: Cand va prelua Romania presedintia UE
Foto: Ziare.com

Romania va detine presedintia Uniunii Europene in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, dupa ce Marea Britanie a renuntat oficial sa mai asigure presedintia semestriala a Consiliului UE din perioada iulie-decembrie 2017, in urma referendumului de parasire a Uniunii.

Astfel, decizia privind devansarea cu sase luni a tuturor presedintiilor a fost adoptata marti de Consiliu si stabileste ordinea preluarii presedintiei pana in 2030, potrivit unui comunicat al Celor 28.

Procesul de devansare a presedintiilor va incepe la 1 iulie 2017, a mentionat sursa citata. Astfel, in locul Marii Britanii, care urma sa asigure presedintia UE in a doua jumatate a anului 2017, presedintia UE va fi asigurata de Estonia.

In primul semestru al anului 2017, presedintia UE va fi asigurata de Malta. In 2018, Bulgaria va asigura presedintia UE in prima jumatate a anului, iar Austria in cea de-a doua. Practic, Romania va prelua presedintia UE de la Austria, la 1 ianuarie 2019, si o ...citeste mai departe despre "Efectele votului pentru Brexit: Cand va prelua Romania presedintia UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania presedintie UE, #Marea Britanie renunta presedintie UE, #Romania presedintie Consiliu UE, #Romania Brexit presedintie UE , #Stiri International