Efectele bombardamentelor Rusiei in Siria: Opozitia boicoteaza negocierile de pace

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 11:41
920 citiri

Gruparea siriana de opozitie Coalitia Nationala a anuntat, duminica, ca va boicota negocierile de pace propuse de trimisul ONU Staffan de Mistura. Refuzul de a participa la negocieri este o consecinta a temerilor grupului de opozitie cu privire la loviturile aeriene ale Rusiei in Siria.

Coalitia Nationala "a decis sa nu participe in grupurile de lucru consultative si considera ca aderarea la comunicatul de la Geneva si la rezolutiile Consiliului de Securitate ONU precum si incetarea agresiunii ruse sunt baza reluarii procesului de negociere", se arata intr-un comunicat citat de France24.

Comunicatul de la Geneva este un document agreat la o conferinta de pace in 2012 pe baza caruia s-au intocmit principiile de baza ale unui acord de pace in Siria, inclusiv formarea unui organism de guvernare de tranzitie, cu puteri executive. Opozitia sustine ca presedintele Bashar al-Assad nu poate ramane in perioada de tranzitie in nicio formula, insa regimul acestuia sustine ca plecarea ...citeste mai departe despre "Efectele bombardamentelor Rusiei in Siria: Opozitia boicoteaza negocierile de pace" pe Ziare.com

#Siria bombardamente Rusia, #Siria opozitie refuz negocieri , #Stiri International