Economia sud-coreeana revine rapid din criza

Luni, 20 Iulie 2009, ora 10:31
944 citiri
Economia sud-coreeana revine rapid din criza

Raportul dintre numarul de afaceri noi si cel al falimentelor din Coreea de Sud a urcat puternic in luna iunie, iar constructorii anticipeaza redresarea comenzilor la export, potrivit datelor publicate duminica la Seul, care anunta o relansare rapida a economiei asiatice, transmite Reuters.

Economia Coreei de Sud a crescut, in trimestrul al doilea, cu 2,3% fata de primele trei luni ale anului, cel mai bun avans din ultimii cinci ani si jumatate, iar banca centrala de la Seul a modificat prognoza privind evolutia PIB din acest an, de la -2,4% la -1,6%, informeaza Mediafax.

Raportul dintre numarul de afaceri noi si cel de falimente a ajuns la 64,2 in luna iunie, de la 39,9 in mai, cel mai favorabil nivel din ultimii zece ani.

Numarul de firme intrate in faliment a ajuns la minimul record de 84, datorita masurilor guvernamentale e sprijin, iar numarul de afaceri nou-infiintate a atins maximul ultimilor trei ani, potrivit bancii centrale.

Totodata, gradul de default de pe piata sud-coreeana de credit a coborat la minimul ultimelor noua luni, indicand ca turbulentele financiare au luat sfarsit.

Guvernul din Coreea de Sud a anuntat, pe de alta parte, ca industria autohtona va obtine, in acest an, contracte de constructii in valoare de 40 de miliarde de dolari pe pietele internationale.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructii, #coreea, #criza, #redresare , #Stiri International