Economia SUA se va redresa in al doilea trimestru din 2008

Marti, 11 Martie 2008, ora 10:55
1100 citiri
Economia SUA se va redresa in al doilea trimestru din 2008

Economia americana trece printr-o perioda mai slaba, insa, multumita pachetului guvernamental in valoare de 150 miliarde dolari, ar trebui sa inceapa sa se redreseze incepand cu al doilea trimestru din 2008, a anuntat marti un inalt oficial american, citat de Reuters. "Stimulul acordat economiei americane va spori nivelul cheltuielilor, va sustine mediul de afaceri, acestea urmand a duce la o majorare a ritmului de crestere economica si de creare de slujbe", a declarat ministrul adjunct de finante al SUA, Robert Kimmit, pentru Sky News.


"Multi economisti estimeaza, si suntem de acord cu ei, ca vom vedea o redresare in al doilea trimestru din 2008", a adaugat acesta.


Aproximativ o treime din pachetul de stimulente fiscale de 150 de miliarde dolari, destinat companiilor, va fi oferit spre sfarsitul acestui an, fiind menit a crea aproximativ 500.000 de slujbe, a precizat Kimmit.


Pe langa aceste stimulente fiscale, Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a redus dobanda de politica monetara pentru a preveni o cadere in recesiune a economiei americane.


Conform asteptarilor pietei, Fed va reduce din nou dobanda de referinta, poate cu 0,75 puncte, spre sfarsitul lunii in curs.