Economia SUA s-a diminuat in T3 cu 0,7%

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 17:34
1469 citiri
Economia SUA s-a diminuat in T3 cu 0,7%

Departamentul Comertului adin SUA a revizuit, marti, in scadere, datele privind cresterea economiei americane din trimestrul al treilea, la 2,8%, dupa ce anterior estimase un avans al produsului intern brut de 3,5% fata de aceeasi perioada din 2008, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Revizuirea in scadere este conforma asteptarilor analistilor si demonstreaza ca prima economie mondiala a iesit din recesiune in perioada verii, dar revenirea a fost mai slaba decat fusese anuntat initial.

Departamentul american al Comertului a precizat ca noua estimare de crestere tine cont de revizuirea datelor privind comertul exterior, ca urmare a inregistrarii unor importuri mai mari decat exporturile.

Cresterea consumului populatiei, motor al avansului economic in timpul verii, a fost mai mica decat calculase departamentul la finalul lunii octombrie, de 2,9%, in loc de 3,4%.

De asemenea, investitiile firmelor au scazut mai mult decat fusese anuntat la finalul lunii octombrie, in timp ce investitiile gospodariilor au progresat mai putin decat in estimarea initiala. 

#economia, # sua, # produs, # intern, # brut , #Stiri International