Economia SUA a crescut cu 2,2% in trimestrul III

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 18:34
1470 citiri
Economia SUA a crescut cu 2,2% in trimestrul III

Produsul intern brut (PIB) al SUA a crescut in trimestrul al treilea intr-un ritm mai scazut decat fusese anticipat, de numai 2,2%, fata de trimestrul similar din 2008, ca urmare a reducerii de catre companii a cheltuielilor si a stocurilor, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Anterior, departamentul pentru comert al SUA anuntase o crestere economica, in ritm anual, de 2,8% in perioada iulie-septembrie.

Imbunatatirea cheltuielilor de consum, precum si scaderea record a stocurilor de produse in acest an ar putea duce la avansuri ale productiei ce ar putea mentine SUA pe crestere si in 2010.

In acelasi timp, companii precum Dell au inregistrat castiguri in urma investitiilor, un semnal pozitiv ce arata ca extinderea va fi sustinuta.

Trimestrul al treilea este primul de crestere economica al SUA, dupa patru trimestre consecutive de declin al PIB, prima economie mondiala iesind in vara din cea mai lunga recesiune de dupa 1930.

Cresterea consumului a fost revizuita usor in scadere la 2,8%, atingand cel mai inalt nivel de dupa primul trimestru din 2007.

Investitiile nu au avansat decat cu 5% in trimestrul al treilea, fata de 8,4% in estimarea anterioara. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economia, # sua, # cheltuieli , #Stiri International