Economia Marii Britanii a stagnat in al doilea trimestru

Vineri, 22 August 2008, ora 13:10
1178 citiri
Economia Marii Britanii a stagnat in al doilea trimestru

Economia Marii Britanii stagnat in al doilea trimestru, cea mai slaba performanta inregistrata de la recesiunea inregistrata la inceputul anilor 1990, au aratat datele oficiale revizuite publicate vineri, informeaza Reuters. Biroul National de Statistica din Marea Britanie a aratat ca produsul intern brut (PIB) a ramas neschimbat in trimestrul ce s-a incheiat in iunie, in contextul in care estimarile preliminare indicau o crestere de aproape 0,2% si analistii prevedeau ca, in urma revizuirii, cresterea va fi de 0,1%.


Aceasta a fost cea mai slaba crestere inregistrata din al doilea trimestru al anului 1992, cand economia a inregistrat ultima recesiune, iar statisticile ar putea sustine asteptarile ca dobanda de politica monetara sa previna o incetinire mai accentuata.


Cu toate acestea, oficialii bancii centrale a Marii Britanii au luat deja in calcul o stagnare economica in urmatorul an si au anuntat ca ritmul de crestere trebuie sa incetineasca pentru a tempera presiunile inflationiste.


In termeni anuali, produsul intern brut a crescut cu 1,4%, revizuit in scadere de la 1,6%, si cel mai slab din al patrulea trimestru al anului 1992.