Echipa lui Macron acuza ca a fost victima unui atac informatic. Documente interne si mailuri au ajuns pe Internet

Sambata, 06 Mai 2017, ora 07:59
1380 citiri

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a acuzat, vineri seara, o "actiune de piratare masiva si coordonata", dupa difuzarea pe platforme sociale a unor "informatii interne" ca mesaje electronice sau "documente contabile".

"Fisierele care circula au fost obtinute in urma cu cateva saptamani prin piratarea e-mailurilor personale si profesionale ale mai multor responsabili ai miscarii", a precizat En Marche, potrivit unui comunicat de presa, afirmand ca documentele sunt toate "legale".

En Marche a mai spus ca documentele piratate au fost amestecate cu documente false pentru "a sadi indoiala si a dezinforma" in scopul de a destabiliza scrutinul prezidential.

Campania prezidentiala dusa de Hillary Clinton, in SUA, a fost marcata de incidete similare - documente autentice priratate, care au fost combinate cu documente false.

Cele mai recente sondaje de opinie arata ca duminica, in turul doi al alegerilor prezidentiale din Franta, 60% din alegatori vor vota cu Emmanuel Macron si 40% cu Marine Le Pen.

Dupa dezbaterea in direct la televiziune de vineri seara, un sondaj Elabe a aratat ca 63% din telespectatori l-au considerat mai convingator pe Macron, in timp ce reprezentanta extremei drepte, Le Pen, a fost preferata de 34%.

Principalele sondaje de opinie sunt in favoarea lui Macron, iar directorul IFOP, Jerome Fourquet, a remarcat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca tendinta a fost similara si inaintea primului tur.

IFOP mai arata ca majoritatea alegatorilor care au votat in turul intai cu conservatorul Francois Fillon sau cu radicalul de stanga Jean-Luc Melenchon vor opta in turul al doilea pentru centristul Macron. ...citeste mai departe despre "Echipa lui Macron acuza ca a fost victima unui atac informatic. Documente interne si mailuri au ajuns pe Internet" pe Ziare.com

#Emmanuel Macron piraterie , #Stiri International