Ebola loveste puternic in economia Africii

Joi, 28 August 2014, ora 12:44
891 citiri

Banca Africana pentru Dezvoltare (BAD) apreciaza ca epidemia Ebola ar putea costa principalele state africane afectate intre 1% si 1,5% din PIB.

Aceste efecte economice se resimt indeosebi in Liberia, Sierra Leone si Guineea, deja puternic lovite, dar si in Coasta de Fildes, care si ea se afla sub incidenta unui risc major. Nigeria, desi lovita de boala, suporta totusi mai putine efecte economice, noteza portalul francez 20 Minutes.

Cea mai grava situatie este in Liberia, unde securitatea alimentara a tarii este pusa in pericol, deoarece aici aparitia si dezvoltarea virusului nu permite strangerea recoltelor.

Panica produsa de raspandirea bolii a facut ca populatia sa-si ia gandurile de la activitatea agricola, ceea ce in scurt timp va avea inevitabil un impact major asupra alimentatiei in gospodariile rurale.

Aceasta atentionare a facut-o marti intr-o declaratie publica presedintele BAD, Donald Kaberuka. Siituatia este cu atat mai grava, cu cat cele patru state vizate inca ...citeste mai departe despre "Ebola loveste puternic in economia Africii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ebola epidemie, #Ebola raspandire, #Ebola tari afectate, #Ebola fonduri , #Stiri International