E oficial: Erdogan a dat afara mii de membri ai fortelor de securitate turce

Miercuri, 17 August 2016, ora 09:17
810 citiri
E oficial: Erdogan a dat afara mii de membri ai fortelor de securitate turce
Foto: Twitter/Recep Tayyip Erdogan

Monitorul Oficial al Turciei a publicat miercuri dimineata doua decrete, prin care sunt demisi din functie peste 2.000 de politisti, sute de militari, precum si membrii ai BTK - autoritatea de tehnologie a comunicatiilor - in legatura cu presupusa implicare in organizarea loviturii de stat esuate din noaptea de 15-16 iulie.

Cele doua decrete includ o decizie de a inchide autoritatea din domeniul comunicatiilor, precum si noua atributie a presedintelui turc de a-l numi pe liderul fortelor armate, transmite Reuters.

Peste 81.000 de functionari publici au fost suspendati din functie pentru legaturi cu miscarea clericului musulman, printre care se numara judecatori, procurori, soldati, politisti, academicieni, medici, profesori universitari, oameni de afaceri, functionari, precum si jurnalisti.

De asemenea, 17.740 de persoane au fost arestate si puse sub acuzare pentru rolul jucat in orchestrarea loviturii de stat.

Turcia, la o luna dupa lovitura de stat: Mandria si teama ...citeste mai departe despre "E oficial: Erdogan a dat afara mii de membri ai fortelor de securitate turce" pe Ziare.com

#militari concediati Turcia, #Turcia Erdogan decrete politisti , #Stiri International