Dupa SUA, Phenianul ameninta si Israelul cu o pedeapsa nemiloasa

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 15:49
2217 citiri
Dupa SUA, Phenianul ameninta si Israelul cu o pedeapsa nemiloasa
Foto: Ziare.com

Phenianul a amenintat Ierusalimul cu o pedeapsa nemiloasa, sambata, si a numit Israelul un pericol pentru pacea mondiala, deoarece detine arme nucleare, dar refuza sa recunoasca acest lucru.

Reactia nord-coreenilor a fost determinata de ministrul israelian al Apararii, Avigdor Lieberman, care saptamana trecuta l-a numit pe Kim Jong Un "nebun si radical", aminteste Sputnik News.

Declaratiile lui Lieberman au fost facute in contextul in care acesta a criticat angajamentul Statelor Unite in combaterea amenintarii globale reprezentate de armele nucleare nord-coreene, deoarece astfel Washingtonul si-ar redirectiona resursele de securitate de la apararea Israelului.

Astfel, Phenianul a raspuns prin intermediul agentiei de presa a statului, KCNA.

"Remarcile nesabuite ale ministrului israelian al Apararii sunt meschine si un comportament rautacios si o provocare serioasa pentru Coreea de Nord", transmite agentia.

"Acesta este un joc cinic de a scapa de denuntarea si blestemul mondial de perturbator al pacii in Orientul Mijlociu, de ocupant al teritoriilor arabe si de vinovat de crime impotriva umanitatii", mai arata Pheninaul.

Astfel, sugerand ca Israelul, prin vocea lui Lieberman, "a afectat demnitatea liderului suprem" Phenianul a amenintat ca Ierusalimul va fi vizat de ceea ce KCNA a numit o "pedeapsa nemiloasa", insa nu s-a specificat despre forma pe care o va lua aceasta pedeapsa.

Prin stirea KCNA, s-a avertizat Ierusalimul "sa se gandeasca de doua ori la consecintele implicate de campania de denigrare impotriva Coreei de Nord, pentru a acoperi crimele de a ocupa teritoriile arabe si de a perturba procesul de pace in Orientul Mijlociu".

Citeste si amenintarile transmise de Phenian Statelor Unite si lumii:

Coreea de Nord ameninta din nou SUA: Vor fi sterse de pe fata PamantuluiCoreea de Nord ameninta SUA cu atacuri nucleare si organizeaza o parada militara impresionantaTensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong UnNord-coreenii ameninta ca vor scufunda... submarinul nuclear american: Va deveni o fantoma!Sarbatoare grandioasa in Coreea de Nord: Amenintari cu atacuri si clip batjocoritor pentru SUA (Video)Coreea de Nord ameninta ca va devasta fara mila SUA in cazul unui atac asupra PhenianuluiKim Jong Un ameninta SUA cu arma nucleara: Care este reactia lui Donald Trump ...citeste mai departe despre "Dupa SUA, Phenianul ameninta si Israelul cu o pedeapsa nemiloasa" pe Ziare.com

#Phenian ameninta Ierusalim, #Coreea de Nord ameninta Israel, #Israel Kim Jong Un, #amenintari Coreea de Nord , #Stiri International