Dupa Siria, Erdogan isi trimite armata si in Libia

Joi, 26 Decembrie 2019, ora 12:26
1242 citiri
Dupa Siria, Erdogan isi trimite armata si in Libia
Foto: Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a anuntat, joi, ca Turcia va trimite trupe in Libia, la solicitarea statului nord-african si ca, in ianuarie, va prezenta in Parlamentul de la Ankara legislatia privind desfasurarea de militari in aceasta tara.

Erdogan a vizitat, miercuri, Tunisia pentru a discuta despre cooperarea pentru un posibil acord de incetare a focului in tara vecina Libia, informeaza Reuters.

Intr-un discurs rostit joi, Erdogan a declarat ca Turcia si Tunisia au cazut de acord sa sprijine guvernul recunoscut international al Libiei, condus de Fayez al-Serraj, in detrimentul omului forte al Libiei, Khalifa Haftar, cu fieful in estul tarii.

"Vom prezenta motiunea pentru trimiterea de soldati in Libia in momentul reluarii activitatii Parlamentului", la 7 ianuarie, a declarat seful statului turc, citat de France Presse.

Vezi si Erdogan: Turcia nu mai poate primi un nou val de migranti din Siria, Europa va suporta impactul. E vorba de 3 milioane de oameni ...citeste mai departe despre "Dupa Siria, Erdogan isi trimite armata si in Libia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan Turcia Libia trupe , #Stiri International