Dupa sanctiunile SUA, Rusia expulzeaza sute de diplomati americani: Am asteptat suficient

Duminica, 30 Iulie 2017, ora 22:40
1327 citiri
Dupa sanctiunile SUA, Rusia expulzeaza sute de diplomati americani: Am asteptat suficient
Foto: Arhiva Hepta

Rusia va expulza 755 de diplomati americani, ca raspuns la sanctiunile impotriva Moscovei votate saptamana aceasta de Congresul Statelor Unite, a anuntat duminica presedintele Vladimir Putin la canalul de stiri Rossia 24, preluat de AFP.

"Am asteptat suficient, sperand ca situatia s-ar putea imbunatati", a declarat liderul de la Kremlin. "Se pare ca, chiar daca situatia se schimba, asta nu se va intampla prea curand", a apreciat el.

Vineri, ministerul rus de Externe a anuntat ca de la 1 septembrie efectivele ambasadei SUA la Moscova si ale consulatelor americane din Rusia se vor reduce cu 455 de persoane. Putin a precizat ca in reprezentantele diplomatice americane din tara sa inca mai lucreaza peste 1.000 de angajati. Expulzarea a 755 dintre ei ar urma sa reduca efectivul la nivelul celui al diplomatiei ruse in Statele Unite.

Vineri, Casa Alba a anuntat ca presedintele american Donald Trump va promulga sanctiunile impotriva Rusiei, asa cum au fost votate aproape in unanimitate marti in Camera Reprezentantilor din Congresul SUA si joi in Senat, ca reactie la presupusul amestec al Moscovei in alegerile prezidentiale americane din 2016.

Masurile adoptate de Washington ar putea duce si la sanctionarea unor firme din Uniunea Europeana.

Trump va promulga legea care impune sanctiuni Rusiei, desi se opusese cu fermitateCum raspunde Moscova sanctiunilor pe care SUA vor sa le impuna RusieiSenatul american a aprobat cu o majoritate covarsitoare noi sanctiuni pentru RusiaPutin avertizeaza: Rusia va raspunde insolentei SUA dupa noile sanctiuni ...citeste mai departe despre "Dupa sanctiunile SUA, Rusia expulzeaza sute de diplomati americani: Am asteptat suficient" pe Ziare.com

#Rusia expulzeaza diplomati americani, #SUA sanctiuni Rusia , #Stiri International