Dupa o lupta de 10 ani in justitie, The Guardian va publica "memoriile paianjenului negru"

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 07:20
879 citiri

O serie de scrisori potential stanjenitoare trimise de printul Charles membrilor Executivului de la Londra in perioada 2004-2005 vor fi publicate miercuri.

Aceasta situatie ar putea ridica semne de intrebare asupra neutralitatii politice a viitorului suveran britanic, arata Reuters.

Guvernul britanic a blocat mult timp dezvaluirea respectivelor scrisori, considerand ca ele sunt "prea transante", dar justitia a decis anul trecut ca impiedicarea publicarii lor este ilegala, decizie confirmata in luna martie de Curtea Suprema.

Colectia celor 27 de scrisori a fost denumita "memoriile paianjenului negru", datorita scrisului de mana greu lizibil al printului Charles. Textele vor fi publicate in editia electronica a ziarului The Guardian, care s-a luptat timp de un deceniu in instantele de judecata pentru a intra in posesia acestor scrisori expediate ministrilor din Cabinetul condus de Tony Blair.

Actualul premier David Cameron a calificat verdictul Curtii Supreme drept ...citeste mai departe despre "Dupa o lupta de 10 ani in justitie, The Guardian va publica "memoriile paianjenului negru"" pe Ziare.com

#scrisori printul Charles publicate , #Stiri International