Dupa ce se declanseaza Brexit, procesul va fi ireversibil

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 14:00
894 citiri
Dupa ce se declanseaza Brexit, procesul va fi ireversibil
Foto: Facebook Elizabeth Truss

Procesul de parasire a Uniunii Europene va fi irevocabil odata ce Marea Britanie il va declansa, a declarat duminica ministrul britanic al Justitiei intr-un interviu acordat BBC si citat de Reuters.

Premierul Theresa May a anuntat ca va invoca Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pana la finalul lunii martie, dand astfel startul unor negocieri de doi ani in vederea Brexit-ului.

Potrivit Reuters, unii lideri europeni sunt de parere ca autoritatile de la Londra se pot razgandi, iar o actiune judecatoreasca menita sa stabileasca daca se poate reveni asupra deciziei a fost inaintata la un tribunal irlandez.

"Oamenii se pot adresa instantelor. Dar din ce inteleg, decizia e irevocabila, odata ce procesul s-a declansat, el isi urmeaza cursul", a spus ministrul Elizabeth Truss la BBC, cand a fost intrebata daca Marea Britanie poate da inapoi in dosarul Brexit.

Citeste si

Parlamentarii britanici au votat covarsitor pentru declansarea Brexit - ce urmeaza

Parlamentul Scotiei a respins printr-un vot simbolic activarea Brexit ...citeste mai departe despre "Dupa ce se declanseaza Brexit, procesul va fi ireversibil" pe Ziare.com

#Elizabeth Truss Brexit ireversibil, #declansare Brexit , #Stiri International