Dupa ce i-a trimis armada la usa, Trump il lauda pe Kim Jong Un: Spuneti ce vreti, dar nu este usor

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 22:22
599 citiri
Dupa ce i-a trimis armada la usa, Trump il lauda pe Kim Jong Un: Spuneti ce vreti, dar nu este usor
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Cu toate ca relatiile dintre Statele Unite si Coreea de Nord sunt extrem de tensionate, iar americanii trimit in continuare echipament militar in zona Peninsulei Coreene, Donald Trump il lauda pe mult mai tanarul sau omolog, Kim Jong Un.

Intr-un interviu acordat Reuters, Trump intreaba daca Kim Jong Un este un lider rational, din moment ce i-a urmat la conducerea tarii tatalui sau, la doar 27 de ani. Presedintele american si-a exprimat speranta ca liderul de la Phenian este rational.

"Are 27 de ani (in 2011 - n.red.), tatal lui moare, preia conducerea regimului. Asa ca, spuneti ce vreti, dar nu este usor, mai ales la acea varsta. (...) Spun doar ca este un lucru foarte greu de facut. In ce priveste daca este sau nu rational, nu am vreo parere. Sper ca este rational", a spus trump, citat de The Independent, tinand sa sublinieze ca nu il lauda pe liderul de la Phenian.

Comentariile acestuia vin dupa ce secretarul sau de stat, Rex Tillerson, a aratat o disponibilitate rara de a sta la masa discutiilor cu Coreea de Nord, pentru o solutie diplomatica: "Evident, asta va fi calea prin care am vrea sa rezolvam aceasta situatie".

Astfel, pare posibil ca Trump a facut comentariul ca parte a unui efort calculat de a rationa cu liderul nord-coreean, in speranta ca va renunta in mod voluntar la ambitiile nucleare.

Armada lui Trump ajunge, in cele din urma, la destinatie. Coreea de Nord, avertizata sa nu faca vreo gresealaDonald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!Coreea de Nord incearca sa-l intimideze pe Trump: Putem lansa oricand o racheta intercontinentalaKim Jong Un ameninta SUA cu arma nucleara: Care este reactia lui Donald TrumpUn dezertor de rang inalt din Coreea de Nord e convins ca regimul va cadea in curand. Kim Jong Un vrea sa se intalneasca cu TrumpEste iminent un razboi intre SUA si Coreea de Nord? ...citeste mai departe despre "Dupa ce i-a trimis armada la usa, Trump il lauda pe Kim Jong Un: Spuneti ce vreti, dar nu este usor" pe Ziare.com

#Trump laude Kim Jong Un, #Trump declaratii Kim Jong Un , #Stiri International