Dupa ce hackerii rusi au fost acuzati ca au stat la originea crizei din Qatar, Moscova se ofera sa ajute la rezolvarea situatiei

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 15:34
1164 citiri
Dupa ce hackerii rusi au fost acuzati ca au stat la originea crizei din Qatar, Moscova se ofera sa ajute la rezolvarea situatiei
Foto: Facebook/MAE rus

Rusia a lansat un apel la dialog, sambata, intre Qatar si vecinii sai din Golf, oferindu-si ajutorul pentru a rezolva criza, in finalul convorbirilor ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, cu omologul sau qatariot, seicul Mohamed ben Abderrahmane Al-Thani, relateaza AFP, EFE si TASS.

"Am urmarit cu ingrijorare vestile despre aceasta escaladare", a declarat seful diplomatiei ruse in deschiderea intalnirii, la Moscova.

"Nu poate sa ne bucure situatia cand relatiile dintre partenerii nostri se deterioreaza. Sustinem rezolvarea oricarui dezacord prin dialog", a adaugat Serghei Lavrov.

Rusia este "gata sa incerce sa faca tot ce ii sta in putere" pentru a ajuta la rezolvarea crizei, a spus in continuare ministrul rus, estimand ca "necesara" unitatea pentru combaterea "terorismului".

In cadrul intalnirii sale cu Lavrov, ministrul de Externe al Qatarului a calificat drept "ilegale" masurile adoptate impotriva tarii sale. De altfel, Qatarul a denuntat anterior decizia Arabiei Saudite si a aliatilor sai de a rupe cu relatiile cu mica monarhie din Golf, catalogand-o drept "nefondata".

Inaintea vizitei la Moscova, Al-Thani a efectuat vineri o deplasare-surpriza in Germania. Qatarul este in cautare de sprijin in strainatate pentru a evita sa fie izolat pe scena diplomatica dupa socul din 5 iunie, cand Arabia Saudita si aliatii ei au anuntat ruperea relatiilor cu acesta.

Aceasta tara este acuzata de a avea legaturi cu "organizatii teroriste si grupari sectare care cauta sa destabilizeze regiunea, printre care figureaza Fratii musulmani, Daesh (acronimul arab al Statului Islamic) si Al Qaida". De asemenea, i se reproseaza o apropiere de Iranul siit.

Bahrain, Egipt, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite a rupt relatiile diplomatice cu Qatar si i-au impus restrictii severe aeriene si maritime. Astfel, Arabia Saudita a inchis frontiera terestra, pe unde trece 40% din aprovizionarea cu alimente a Qatarului.

Citeste si Criza din Qatar sau cum pot hackerii patrioti si stirile false sa destabilizeze o intreaga regiuneTrump isi asuma izolarea Qatarului: Primul meu turneu a inceput sa dea roade

Rusia a respins, miercuri, acuzatiile din mass-media americane care au imputat hackerilor rusi piratarea agentiei de presa a Qatarului chiar inainte izbucnirii actualei crize.

Autoritatile din Qatar au declarat la sfarsitul lunii mai ca au fost victime ale unor "hackeri", care au publicat pe site-ul agentiei declaratii false atribuite seicului Tamim Bin H ...citeste mai departe despre "Dupa ce hackerii rusi au fost acuzati ca au stat la originea crizei din Qatar, Moscova se ofera sa ajute la rezolvarea situatiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia criza Qatar , #Stiri International