Dupa ce a fost criticata de opozitie pentru operatiunea din Siria, Theresa May a dat explicatii in Parlamentul de la Londra

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 19:05
900 citiri
Dupa ce a fost criticata de opozitie pentru operatiunea din Siria, Theresa May a dat explicatii in Parlamentul de la Londra
Foto: Arhiva Facebook/ Theresa May

Premierul britanic, Theresa May, a oferit luni, in Parlamentul de la Londra, argumente pentru operatiunea militara din Siria, pe fondul criticilor opozitiei britanice.

Theresa May sustine ca 75 de persoane, inclusiv copii, au murit, iar aproximativ 500 au fost ranite in atacul chimic produs in Duma, o suburbie a Damascului.

"Toate indiciile arata ca a fost vorba de un atac chimic", a afirmat Theresa May, citata de Sky News.

Marea Britanie, Franta si Statele Unite "au stabilit ca nu era doar necesar din punct de vedere moral, ci era necesar si din punct de vedere legal sa fie luate masuri pentru atenuarea suferintelor umanitare". "Nu a fost vorba de o interventie in razboiul civil, nici de schimbarea regimului", a subliniat Theresa May.

Obiectivul a fost distrugerea arsenalului chimic sirian prin "raiduri aeriene limitate, punctuale si eficiente", a explicat Theresa May.

Ea a precizat ca nu a luat decizia participarii la operatiunea militara doar pentru ca acest lucru a fost ordonat de presedintele SUA, Donald Trump.

"Nu am lansat atacurile in Siria doar pentru ca ne-a cerut presedintele Trump", a spus Theresa May.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (de opozitie), amintise ca "premierul Marii Britanii este responsabil in fata Parlamentului de la Londra, nu a capriciilor presedintelui SUA".

Liderul laburist a afirmat ca operatiunea militara din Siria "prezinta dubii din punct de vedere juridic".

"Premierul ne-a dat asigurari ca procurorul general a oferit aprobarea pentru lansarea operatiunilor. Sper ca va publica acest document de aprobare astazi", a spus Corbyn, argumentand ca si Arabia Saudita a folosit munitie cu fragmentare Yemen, argumentand retoric ca, dupa principiul invocat de Guvernul de la Londra, ar fi fost necesar un atac.

Ambasadorul american la ONU avertizeaza: SUA sunt pregatite de noi lovituri in cazul unui alt atac chimic al DamasculuiPentagon: I-am transmis un mesaj clar lui Assad. Ce se intampla de acum e decizia luiErdogan saluta atacul din Siria: Poporul sirian trebuia aparat cu mult timp in urmaAngela Merkel sustine atacul din Siria: A fost necesar si adecvatDonald Trump transmite un nou mesaj dupa atacul din Siria: Misiune indeplinita!Opozitia din Marea Britanie condamna atacul din Siria: Nu ar trebui sa primim instructiuni de la SUAConsiliul de Securitate al ONU se intruneste sambata, la cererea Rusiei, pentru a discuta despre situatia din SiriaPutin condamna atacul din Siria si cere ...citeste mai departe despre "Dupa ce a fost criticata de opozitie pentru operatiunea din Siria, Theresa May a dat explicatii in Parlamentul de la Londra" pe Ziare.com

#Theresa May explicatii Siria, #UK operatiune militara Siria , #Stiri International