Dupa Brexit, apar si intrebarile: Ce se intampla cu pasapoartele? Ce fac cu sotia mea italianca?

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 18:39
554 citiri
Dupa Brexit, apar si intrebarile: Ce se intampla cu pasapoartele? Ce fac cu sotia mea italianca?
Foto: clipartbest.com

Britanicii au decis: vor parasi Uniunea Europeana. Dar ce presupune asta? Ce se intampla cu pasapoartele, cu studiile in curs sau cu asigurarile de sanatate obtinute in "vremurile anterioare"?

Sunt intrebari simple, dar care asteapta raspuns cat mai repede, chiar daca procedurile de divort intre UK si UE se vor intinde pe parcursul urmatorilor 2 ani.

O echipa BBC a incercat sa se intereseze in numele celor care i-au scris solicitand lamuriri.

De exemplu, pasapoartele britanicilor, pe coperta carora scrie acum "Uniunea Europeana", vor fi valabile in urmatorii doi ani, asa ca nimeni n-ar trebui sa isi faca griji daca are o vacanta programata in aceasta perioada. Dupa finalizarea procedurilor de iesire din UE, insa, ele vor fi schimbate, dar nu se poate preciza de pe acum cand si cum se va intampla asta, informeaza sursa citata.

Acelasi lucru se va intampla si cu Cardul European de Sanatate, folosit acum de britanici in orice stat UE, precum si in Elvetia, Norvegia, ...citeste mai departe despre "Dupa Brexit, apar si intrebarile: Ce se intampla cu pasapoartele? Ce fac cu sotia mea italianca?" pe Ziare.com

#Brexit pasapoarte britanici, #Brexit asigurari sanatate , #Stiri International