Dupa acordul nuclear intre Iran si Occident, Israelul isi simte amenintata existenta

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 07:45
1111 citiri
Dupa acordul nuclear intre Iran si Occident, Israelul isi simte amenintata existenta
Foto: captura Youtube

Presedintele american Barack Obama si premierul israelian Benjamin Netanyahu au avut, joi seara, o discutie telefonica dificila dupa ce Teheranul si marile puteri au ajuns, la Lausanne, la un acord de principiu pe tema programului nuclear iranian.

Potrivit Biroului premierului israelian, Netanyahu i-a reamintit lui Obama ca "un acord in aceste conditii va ameninta existenta Israelului", relateaza Haaretz.

Premierul israelian si-a exprimat opozitia vehementa fata de acordul de principiu convenit cu Iranul, care, in opinia sa, reprezinta un "pericol grav atat pentru Israel, cat si pentru regiune si intreaga lume".

In schimb, presedintele american i-a dat asigurari premierului israelian ca "acordul (de principiu convenit la Lausanne) constituie un progres semnificativ in directia unei solutii de durata, cuprinzatoare, care sa elimine orice posibilitate ca Iranul sa obtina bomba nucleara".

De asemenea, Obama si-a reafirmat angajamentul sau pentru securitatea ...citeste mai departe despre "Dupa acordul nuclear intre Iran si Occident, Israelul isi simte amenintata existenta" pe Ziare.com

#acord nuclear SUA Iran, #acord SUA Iran Israel, #Israel reactie acord nuclear Iran , #Stiri International