Duma a decis: aplicarea deciziilor CEDO nu mai este obligatorie in Rusia

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 08:37
917 citiri

Rusia are dreptul sa nu aplice deciziile Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) daca ele contravin Constitutiei rusesti, potrivit unei legi votate marti de Duma, care pregateste astfel refuzul de a-i despagubi pe fostii actionari ai grupului Iukos.

Adoptata in prima lectura de 434 dintre cei 438 de deputati ai Camerei inferioare a Parlamentului, aceasta lege plaseaza autoritatea Curtii constitutionale ruse deasupra celei a CEDO, organul judiciar al Consiliului Europei, potrivit AFP.

Aceasta decizie "este problematica", a comentat la Strasbourg Daniel Holtgen, purtatorul de cuvant al secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Totusi, acest vot nu constituie inca adoptarea definitiva a legii, considera el.

"Ea nu pune capat definitiv dialogului nostru constructiv cu autoritatile ruse", a adaugat Holtgen, precizand ca Thorbjorn Jagland isi va continua contactele cu deputatii Dumei cu speranta ca va face ca pozitia acestora sa evolueze.

In luna iulie, ...citeste mai departe despre "Duma a decis: aplicarea deciziilor CEDO nu mai este obligatorie in Rusia" pe Ziare.com

#Duma decizii CEDO, #decizii CEDO Rusia , #Stiri International