Dubai: delapidare de 13,6 milioane dolari

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 23:07
1418 citiri
Dubai: delapidare de 13,6 milioane dolari

Fostul guvernator al Centrului Financiar International din Dubai (DIGC), Omar bin Sulaiman, a fost arestat, miercuri, pentru nereguli financiare care au implicat bonusuri de 13,6 milioane de dolari, potrivit unui anunt al guvernului emiratului.

Sulaiman este acuzat ca s-a folosit de functia detinuta pentru a delapida fonduri publice. "Investigatia a constatat ca Sulaiman a obtinut fonduri sub pretextul unor bonusuri care au totalizat 50 de milioane de dirhami (13,62 milioane dolari)", se arata in comunicatul Executivului.

Procuratura urmeaza sa aduca in justitie mai multe cazuri similare, potrivit guvernului.

Dubaiul a lansat, in 2008, o ampla campanie anti-coruptie in urma careia au fost arestate personalitati cunoscute din mediul de afaceri.

Bin Sulaiman, care a detinut mai multe functii importante a fost inlaturat din functia de guvernator in noiembrie 2009, cu cateva zile inainte de izbucnirea scandalului legat de datoriile Dubai World.

DIFC a fost infiintat in 2002, in incercarea de a transforma emiratul dintr-un centru turistic si comercial intr-unul financiar, de anvergura celor din Singapore si Frankfurt. 

#guvernator, #dubai, #neregului financiare, #bonusuri , #Stiri International