Dreptate tarzie pentru vaduva lui Litvinenko

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 10:43
881 citiri
Dreptate tarzie pentru vaduva lui Litvinenko
Foto: captura YouTube / BBC

La zece ani de la moartea la Londra a fostului agent secret rus Alexander Litvinenko, sotia lui se declara multumita de ancheta justitiei britanice.

"Sotul meu a asteptat momentul in care se va face dreptate. Chiar daca nu este o dreptate completa, pentru ca vinovatii nu se afla pe banca acuzatilor si nici nu a fost rostita sentinta, cu totii au auzit ce s-a intamplat in urma cu zece ani si cine s-a aflat in spatele acestei infractiuni", a declarat Marina Litvinenko.

Potrivit anchetei procurorilor britanici, uciderea lui Litvinenko a fost "probabil" ordonata de fostul sef al serviciilor secrete ruse FSB, Nikolai Patrusev, si "aprobata si de presedintele Putin".

Judecatorul britanic Richard Owen a transmis in ianuarie 2016 Inaltei Curti de la Londra ca fostul ofiter al serviciilor ruse de informatii ar fi fost otravit in timpul unei intalniri intr-un hotel din Londra.

Marina Litvinenko a apreciat faptul ca presedintele rus Vladimir Putin a fost mentionat ca fiind posibil ...citeste mai departe despre "Dreptate tarzie pentru vaduva lui Litvinenko" pe Ziare.com

#ancheta moarte Litvinenko Putin , #Stiri International