Dragnea se pozitioneaza de partea lui Trump in scandalul momentului: Sa mutam si noi ambasada la Ierusalim

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 13:54
743 citiri
Dragnea se pozitioneaza de partea lui Trump in scandalul momentului: Sa mutam si noi ambasada la Ierusalim
Foto: Arhiva PSD

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, considera ca Romania ar trebui sa-si mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, asa cum au facut si Statele Unite ale Americii.

"Eu va spun care este punctul meu de vedere. Eu cred ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada Romaniei din Israel in Ierusalim. Ar trebui sa ne gandim foarte serios.

Sunt si chestiuni practice. Toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred ca ar trebui sa ne gandim serios ca ambasada Romaniei in Israel sa fie mutata la Ierusalim", a declarat Liviu Dragnea vineri.

Ministerul de Externe de la Bucuresti a reafirmat, joi, pozitia cu privire la implementarea "solutiei celor doua state", Israel si Palestina, care sa co-existe in pace si securitate, si la necesitatea de a pune capat acestui conflict.

De asemenea, MAE a apreciat ca promovarea proiectului de rezolutie ONU pe tema statutului Ierusalimului survine intr-un moment in care ar trebui manifestata prudenta, precizand ca Romania a exprimat vot de "abtinere" in cadrul Adunarii Generale a ONU.

Adunarea Generala a ONU a adoptat joi - cu o larga majoritate - o rezolutie prin care condamna recunoasterea de catre Washingon a Ierusalimului drept capitala a Israelului, dupa ce Statele Unite si-au multiplicat amenintarile financiare la adresa tarilor care se opun pozitei lor, relateaza AFP.

Dintre cele 193 de tari membre ONU, 128 au votat rezolutia care condamna decizia anuntata pe 6 decembrie de catre Donald Trump cu privire la Ierusalim, contrara pozitiei traditionale americane si consensului comunitatii internationale.

Citeste si

Trump ameninta statele care nu sustin la ONU decizia lui privind Ierusalimul: Ori ca mine, ori opresc finantareaSUA si-au folosit dreptul de veto pentru a anula decizia ONU privind Ierusalimul ...citeste mai departe despre "Dragnea se pozitioneaza de partea lui Trump in scandalul momentului: Sa mutam si noi ambasada la Ierusalim" pe Ziare.com

#Dragnea ambasada Israel , #Stiri International