Draghi, in fata primei decizii la BCE. Va rezista tentatiei sa ajute Italia?

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 12:07
849 citiri
Draghi, in fata primei decizii la BCE. Va rezista tentatiei sa ajute Italia?

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, trebuie sa ia prima decizie oficiala. Analistii se asteapta ca acesta sa reziste tentatiei si sa nu intensifice stimulii financiari. In acest fel, Draghi ar putea convinge investitorii ca misiunea sa nu este salvarea guvernelor.

Pe masura ce criza datoriilor suverane din zona euro se agraveaza, atentia investitorilor se concentreaza pe deciziile BCE, una dintre putinele institutii internationale care poate stabili un set de masuri, scrie Bloomberg.

Draghi, care va participa la prima sedinta oficiala, joi, in Frankfurt, ar putea rezista tentatiei respingand majorarea angajamentului financiar al BCE, prin achizitia obligatiunilor din zona euro.

BCE a fost solicitata sa se implice mai mult si sa gaseasca o modalitate prin care efectele crizei datoriilor sa fie diminuate. Miercuri seara, impactul referendumului din Grecia a alimentat din nou temerile investitorilor, in conditiile in care liderii Frantei si Germaniei au anuntat ca vor sista ajutoarele pentru statul elen.

Decizia Greciei de a organiza un referendum pentru adoptarea masurilor de austeritate a starnit controverse.

Presedintele francez a declarat ca statul elen nu va mai primi niciun cent daca alegatorii greci vor respinge planul de masuri de austeritate.

"Nu va asteptati ca BCE sa salveze toata lumea", spune Marco Annuziata, economist-sef in cadrul GE Capital si fost oficial al Fondului Monetar International.

Acesta adauga ca BCE nici nu trebuie si nici nu vrea sa faca acest lucru, cu exceptia cazului in care "totul devine o chestiune de viata si de moarte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mario draghi bce, #decizie mario draghi bce, #bce criza zona euro , #Stiri International