Dosarul FBI al mortii lui JFK contine un docment exploziv despre Martin Luther King

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 12:00
853 citiri
Dosarul FBI al mortii lui JFK contine un docment exploziv despre Martin Luther King
Foto: Arhiva Pixabay

Un dosar secret al FBI, care il are in centru pe activistul politic, luptator pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA, Martin Luther King, a fost declasificat de Administratia Trump.

Documentele, incluse in dosarul mortii fostului presedinte John F. Kennedy, il prezinta pe King ca avand legaturi cu Partidul Comunist si fac referire inclusiv la preferintele sale sexuale "anormale".

Datat cu doar trei saptamani inainte de asasinarea sa din aprilie 1968, dosarul nu cuprinde si informatii legate de presedintele Kennedy si nu se stie pana in acest moment de ce a fost tinut secret aproape 50 de ani, arata BBC.

In cele 20 de pagini, FBI sustine, printre altele, ca organizatia pentru drepturile afro-americanilor, fondata de King, ar fi facut frauda.

In acelasi dosar se mai arata ca pastorul devenit activist, distins cu Nobel pentru pace in 1964, avea legaturi puternice cu Partidul Comunist din SUA si chiar sprijinea in secret aceasta formatiune.

Printre informatiile care se regasesc in dosar se afla si aceea ca King ar fi avut o amanta in California, cu care ar fi avut un copil, oferita de o persoana "responsabila" din Los Angeles.

Tot legat de viata sa privata, se mentioneaza ca a avut legaturi amoroase cu cel putin patru femei, inclusiv celebra Joan Baez. Mai mult, participa adesea la orgii sexuale udate cu mult alcool, unde erau invitate si femei foarte tinere.

King este portretizat intr-o lumina complet nefavorabila, in ciuda prestigiului de care se bucura in acea perioada. Amintim ca el lupta impotriva segregarii si discriminarii rasiale, depunand eforturi in lupta impotriva saraciei si a opririi razboiului din Vietnam.

In documentul declasificat vineri se arata ca King nu era deloc asa inteligent cum se credea, dimpotriva. Desi cunoscut pentru discursurile sale inflacarate, cel mai cunoscut fiind cel numit "I have a dream", rostit in august 1963, FBI arata in acest document ca, in realitate, altii aprobau tot ce urma sa spuna King, el nefiind pregatit sa vorbeasca liber. ...citeste mai departe despre "Dosarul FBI al mortii lui JFK contine un docment exploziv despre Martin Luther King" pe Ziare.com

#dosar secret FBI Martin Luther King, #dosar secret Martin Luther King declasificat, #viata secreta Martin Luther King , #Stiri International