Donație de 140 de milioane de dolari unor cauze politice, făcută de o organizație nonprofit finanțată de miliardarul George Soros

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 07:43
497 citiri
Donație de 140 de milioane de dolari unor cauze politice, făcută de o organizație nonprofit finanțată de miliardarul George Soros
George Soros FOTO / Hepta

O organizaţie nonprofit finanţată de miliardarul George Soros a donat discret 140 de milioane de dolari organizaţiilor de advocacy şi unor iniţiative electorale, în 2021, plus încă 60 de milioane de dolari unor organizaţii de caritate similare, transmite CNBC.

Soros, care a donat personal alte 170 de milioane de dolari în timpul alegerilor intermediare din 2022 candidaţilor şi campaniilor democrate, a efectuat donaţiile suplimentare prin Centrul de politici pentru societate deschisă - o organizaţie nonprofit care face parte din reţeaua Open Society Foundation, conform unei copii a declaraţiei fiscale din 2021, care a fost obţinută de CNBC şi care include cele mai recente date disponibile.

The Open Society Policy Center a distribuit, de asemenea, 138 de milioane de dolari grupurilor şi cauzelor de advocacy în 2020.

Doi dintre copiii lui Soros sunt membri ai consiliul de administraţie al The Open Society Policy Center, arată declaraţiile fiscale şi site-ul său.

Donaţiile aduc contribuţiile lui Soros la campaniile şi cauzele politice începând din ianuarie 2020 la aproximativ o jumătate de miliard de dolari – cel puţin – cea mai mare a acestora fiind efectuate prin grupuri nonprofit şi mergând în mare parte către cauze politice aliniate cu Partidul Democrat.

Donaţiile nonprofit ale lui Soros nu au loc întotdeauna direct în cauze politice. Fondurile curg uneori de la una dintre organizaţiile sale nonprofit, apoi la alta, înainte de a fi cheltuite pe campaniile de publicitate, organizare şi social media care ajung direct la alegători.

Multe dintre donaţiile efectuate de The Open Society Policy Center din 2021 nu au fost neapărat alocate pentru a ajuta la influenţarea alegerilor intermediare, potrivit site-ului web al fundaţiei.

În acelaşi timp, Tom Watson, director editorial la Open Society Foundations, a recunoscut într-un e-mail către CNBC că ”există cu siguranţă nişte granturi OSPC care au fost acordate organizaţiilor care lucrează pentru combaterea suprimării alegătorilor, sprijinirea înregistrării alegătorilor şi extinderea participării civice”.

Acestea sunt principii democrate de bază.

Reţeaua fundaţiei include mai multe grupuri afiliate 501 (c)(4), un tip de organizaţie nonprofit conform codului fiscal al SUA care are permisiunea de a se angaja în activităţi politice, precum şi organizaţii caritabile mai tradiţionale 501 (c)(3), potrivit site ...citeste mai departe despre "Donație de 140 de milioane de dolari unor cauze politice, făcută de o organizație nonprofit finanțată de miliardarul George Soros" pe Ziare.com

#donatie, #George Soros, #organizatie, #miliardar, #cauze politice , #Stiri International