Trump vrea sa trimita pana la 15.000 de militari la granita intre SUA si Mexic

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 11:12
1169 citiri
Trump vrea sa trimita pana la 15.000 de militari la granita intre SUA si Mexic
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, a declarat, miercuri, ca ar putea trimite pana la 15.000 de militari la granita Statelor Unite cu Mexicul, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranti latino-americani.

"In ceea ce priveste grupul, armata noastra este pregatita. Vom putea trimite intre 10.000 si 15.000 de personal militar, in afara de Politia de Frontiera, ICE si oricine se afla deja acolo", a declarat Trump, citat de New York Times si Reuters.

Administratia de la Washington a anuntat, luni, ca intentioneaza sa trimita 5.200 de militari la granita dintre SUA si Mexic pentru a impiedica un nou val de imigranti.

Pentagonul a mai identificat aproximativ 7.000 de militari care pot fi trimisi sa patruleze la granita dintre Statele Unite si Mexic in caz de nevoie.

Departamentul Apararii nu a anuntat inca oficial scopul misiunii sau rezultatele analizei sale privind posibila amenintare reprezentata de grupul de imigranti.

Sute de imigranti au incercat, luni, sa treaca din Guatemala in Mexic, insa autoritatile federale mexicane le-au blocat accesul.

Donald Trump a promis in campania electorala ca va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite si Mexic, precizand ca lucrarile vor fi suportate de autoritatile mexicane. Administratia din Mexic a anuntat ca nu va plati nimic pentru zidul de la frontiera.

Trump ameninta ca va trimite armata SUA la frontiera cu Mexicul pentru blocarea imigrantilorUn politician mexican s-a urcat pe gardul ridicat la granita pentru a-i arata lui Trump absurdul situatiei (Video) ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa trimita pana la 15.000 de militari la granita intre SUA si Mexic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump armata granita Mexic, #Trump militari granita Mexic , #Stiri International