Donald Trump, un an de admiratie pentru marele Vladimir Putin. De ce?

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 12:46
1152 citiri

Presedintele rus a tinut conferinta de presa anuala, un eveniment politic la care acesta raspunde intrebarilor venite de la jurnalisti, dar si de la cetatenii obisnuiti.

Pentru mai bine de trei ore, tarul de la Kremlin si-a prezentat programul politic si a trasat viziunea sa pentru viitorul Rusiei si al lumii.

In 2018 vor avea loc alegeri pentru pozitia de presedinte. Vladimir Putin (foto) si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat de sase ani, iar actualul lider are mari sanse sa castige.

Popularitatea presedintelui e in jur de 80%, acesta avand o sustinere consolidata ce a fost determinata de anexarea Crimeii.

Rusia nu este o democratie. Opozitia politica nu exista, iar liderii concurenti au fost ucisi sau inchisi de catre oamenii presedintelui.

Vladimir Putin este un dictator inconjurat de oligarhi imbogatiti din preluarea resurselor publice, care au creat un sistem politic autoritar. Au avut grija sa elimine toate vocile critice, au cultivat sentimentele nationaliste si, astfel, Putin reuseste sa se mentina la putere de 18 ani.

Putin spune ca Trump a facut minuni cu economia americana

Dar nu comportamentul liderului rus este ciudat, ci cel al lui Donald Trump, conducatorul lumii libere. Demult oamenii nu au mai asistat la scene atat de ridicole in care presedintele SUA isi arata fara jena admiratia fata de Vladimir Putin, un sef de stat "acuzat de crime" in mod public de catre senatorul republican John McCain.

La putine ore de la incheierea conferintei in care Putin l-a laudat pe Donald Trump pentru ca a facut minuni cu economia americana si ca lupta din greu cu detractorii sai care sunt obsedati de teoria conspiratiei, facand referire la ancheta desfasurata in SUA in ce priveste amestecul agentilor rusi in alegerile pentru Casa Alba din 2016, presedintele american l-a sunat pe cel rus ca sa-i multumeasca pentru cuvintele frumoase.

Donald Trump este cel mai mare admirator al lui Vladimir Putin si vrea din tot sufletul ca SUA sa renunte la sanctiunile economice impotriva Rusiei. Nu-l lasa Congresul - Foto: Hepta.ro

"Apelul telefonic a oferit dovezi noi ca Trump va continua sa lucreze cu Putin, in ciuda posibilelor datorii politice. Ancheta lui Robert Mueller privind interferenta Rusiei in alegerile din 2016 si potentialele legaturi cu campania lui Trump au aruncat o lumina negativa asupra relatiilor dintre SUA si Rusia.

Trump, totusi, a continuat sa-l vada pe Putin ca un potential aliat, mai ales cand vine vorba de ...citeste mai departe despre "Donald Trump, un an de admiratie pentru marele Vladimir Putin. De ce?" pe Ziare.com

#Trump Putin alegeri SUA, #Putin Rusia alegeri, #Putin criza Crimeea, #Putin sanctiuni Rusia , #Stiri International