Donald Trump: Toata lumea are un sistem de sanatate mai bun decat cel din SUA

Sambata, 06 Mai 2017, ora 14:22
1523 citiri
Donald Trump: Toata lumea are un sistem de sanatate mai bun decat cel din SUA
Foto: Facebook/Donald Trump

"Toata lumea" are un sistem de sanatate mai bun decat cel al Statelor Unite, considera presedintele Donald Trump.

"Sigur ca australienii au un sistem de sanatate mai bun decat al nostru, toti au. Legea ObamaCare este moarta (legea asigurarilor de sanatate promovata de Barack Obama - n.red.). Dar sistemul nostru de sanatate va fi in curand excelent", a scris Trump pe Twitter vineri.

Of course the Australians have better healthcare than we do --everybody does. ObamaCare is dead! But our healthcare will soon be great.- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 5, 2017

Presedintele american a starnit mirare cu o zi inainte, la un eveniment din New York la care a participat premierul australian Malcolm Turnbull, cand si-a manifestat admiratia pentru sistemul universal de asistenta medicala al Australiei, format dintr-o piata privata si un segment controlat de guvern, care este criticat de conservatori.

Cele mai recente comentarii ale lui Trump contrazic declaratiile purtatoarei sale de cuvant Sarah Huckabee Sanders, care a sustinut ca presedintele a fost doar politicos cu prim-ministrul australian.

De asemenea, comentariile vin la cateva ore de la aprobarea la limita a proiectului de lege pentru anularea si inlocuirea "Obamacare", una dintre principalele promisiuni electorale ale lui Trump.

In cazul in care proiectul va trece si de Senat, 24 de milioane de americani vor ramane fara asigurare de sanatate in urmatorii zece ani.

C.S. ...citeste mai departe despre "Donald Trump: Toata lumea are un sistem de sanatate mai bun decat cel din SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump sistem sanatate, #Donald Trump anulare ObamaCare , #Stiri International