Donald Trump spune ca amenintarea nord-coreeana e mai importanta decat ingerintele Rusiei in alegeri

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 11:08
1046 citiri
Donald Trump spune ca amenintarea nord-coreeana e mai importanta decat ingerintele Rusiei in alegeri
Foto: Arhiva site/Kremlin

Presedintele american Donald Trump considera ca amenintarea nucleara din partea Coreei de Nord este mai importanta decat presupusele ingerinte ale Rusiei in alegerile prezidentiale americane din 2016, a declarat duminica un consilier al Casei Albe.

Marc Short, director pentru afaceri legislative in cadrul Casei Albe, a raspuns la o intrebare privind opinia lui Trump despre evaluarea comunitatii de informatii a SUA, potrivit careia Rusia a incercat sa influenteze alegerile de anul trecut in favoarea lui.

Duminica, Donald Trump a avut o pozitie ambivalenta in privinta subiectului. Aflat in Vietnam, presedintele american si-a declarat sustinerea pentru serviciile secrete, dar a precizat si ca are incredere in sinceritatea liderului rus Vladimir Putin, care a negat acuzatiile de implicare in scrutinul american.

"El crede ca, dupa ani de investigatii, zeci de milioane de dolari din partea contribuabililor, nu exista dovezi care sa ateste faptul ca vreun vot a fost afectat de interferentele Rusiei. Ceea ce incearca sa faca presedintele acum este sa recunoasca faptul ca amenintarea cea mai grava cu care se confrunta SUA este Coreea de Nord, care dezvolta arme nucleare. Armele nucleare din Coreea de Nord reprezinta o amenintare mai mare decat faptul ca Rusia a cumparat anunturi pe Facebook in Statele Unite", a spus Marc Short, intr-un interviu pentru televiziunea NBC.

Consilierul Casei Albe a amintit faptul ca Trump a promulgat noi sanctiuni impotriva Rusiei, care vizeaza in special sectorul energetic. Congresul de la Washington a avut in vedere sanctionarea Rusiei dupa acuzatiile privind presupusa ei ingerinta in scrutinul prezidential american, precum si pentru anexarea Crimeii si sprijinul acordat separatistilor prorusi din estul Ucrainei.

"Nu negam sau spunem ca nu este importanta aceasta chestiune. Tot ce spunem este ca ar fi un lucru pozitiv daca putem convinge Rusia sa ne fie partener pentru a preveni dezvoltarea armelor nucleare de catre Coreea de Nord si pentru a oferi pacea in Siria", a mai spus Marc Short.

Donald Trump a declarat ca un acord intre Washington si Moscova in privinta situatiei din Siria ar salva multe vieti omenesti. Presedintele american a mai spus ca Rusia ar putea ajuta SUA in solutionarea crizei nord-coreene. ...citeste mai departe despre "Donald Trump spune ca amenintarea nord-coreeana e mai importanta decat ingerintele Rusiei in alegeri" pe Ziare.com

#Trump Putin alegeri SUA Rusia, #Trump coreea nord razboi nuclear , #Stiri International