Donald Trump nu va bloca audierea fostului director al FBI, confirma Casa Alba

Luni, 05 Iunie 2017, ora 22:36
979 citiri
Donald Trump nu va bloca audierea fostului director al FBI, confirma Casa Alba
Foto: Twitter / Sarah H. Sanders

Presedintele american Donald Trump nu va invoca privilegiul executiv pentru a bloca audierea fostului director al FBI, James Comey, programata in aceasta saptamana in Congresul SUA, a anuntat luni Casa Alba, informeaza Reuters si DPA.

"Pentru a inlesni o examinare rapida si completa a faptelor dorita de Comisia pentru informatii a Senatului, presedintele Trump nu va invoca privilegiul executiv in privinta audierii programate a lui James Comey", a declarat reporterilor purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders.

Comey conducea ancheta Biroului Federal de Investigatii cu privire la presupusul amestec al Rusiei in alegerile prezidentiale americane de anul trecut, in momentul in care a fost concediat luna trecuta de presedintele Trump.

DPA aminteste ca James Comey urmeaza sa se prezinte joi, la ora locala 10:00, in fata Comisiei pentru Informatii a Senatului SUA pentru o audiere publica pe tema presupusei implicari ruse in alegerile prezidentiale din SUA, dupa care se va adresa senatorilor in privat, in aceeasi zi.

President Trump will not use his executive authority to prevent James Comey from testifying, spokesperson says https://t.co/ykhbM4Z012 pic.twitter.com/NTLvs5WR2M- Bloomberg (@business) June 5, 2017

...citeste mai departe despre "Donald Trump nu va bloca audierea fostului director al FBI, confirma Casa Alba" pe Ziare.com

#audiere director FBI, #audiere Comey Senat , #Stiri International