Donald Trump, incurcat in plasa de paianjen tesuta de Vladimir Putin

Marti, 11 Iulie 2017, ora 16:24
1242 citiri

Nu se stie prea bine ce au discutat Trump si Putin vreme de doua ore si 15 minute la intalnirea G 20 din Hamburg, Germania. Efectele imediate ale acestei intalniri par a fi in defavoarea presedintelui american care intr-o postare pe Twitter a anuntat ca renunta la comisia SUA-Rusia de prevenire a atacurilor cibernetice dupa ce cu o zi inainte se laudase cu realizarea ei.

Dupa intalnire, Donald Trump a anuntat ca l-a intrebat direct pe Putin daca s-a implicat in procesul electoral din SUA. Nu a oferit niciun indiciu despre ce a raspuns Putin.

Comisia cibernetica inventata de presedintele SUA a fost luata peste picior de mai multi lideri politici americani, iar presedintele s-a vazut obligat sa renunte la proiect.

Opinia multor comentatori independenti e aceea ca Donald Trump n-a obtinut nimic in urma intalnirii cu Vladimir Putin. Presedintele rus a castigat de pe urma acestei intalniri, mesajul transmis de acesta a fost unul de superioritate si control.

Donald Trump nu a avut nicio agenda de discutii, cu o zi inainte, Rex Tillerson, seful Departamentului de Stat, a anuntat ca nu stie ce subiecte va aborda presedintele la intalnirea cu omologul rus.

Odata cu revenirea acasa, situatia presedintelui american s-a complicat si mai mult. New York Times a publicat un articol in care descrie intalnirea dintre Donald Trump jr., fiul cel mare al presedintelui, si o avocata din Rusia. Mobilul intalnirii a fost acela de a primi informatii compromitatoare despre tabara lui Hillary Clinton. La intalnirea au participat si ginerele presedintelui SUA Jarred Kushner, dar si Paul J. Manafort, seful de campanie a lui Doanald Trump de la acea vreme.

Autorii articolului din cotidianul american spun ca echipele de campanie din SUA strang informatii despre adversari din tot felul de surse, dar rareori apeleaza la trimisi ai unor state straine pentru a primi date compromitatoare despre concurenta.

Fiul lui Trump, ingrijorat pentru Hillary Clinton

Intalnirea celor trei cu avocata Natalia Veselnitskaia a avut loc in 9 iunie 2016 in cladirea Trump Tower din New York. Donald Trump jr., fiul presedintelui, a recunoscut ca a participat la intalnire, dar a spus ca s-a dus pentru ca avocata i-a transmis ca are informatii despre "cum finanteaza Rusia campania electorala a lui Hillary Clinton, dar ca acesta a fost doar un pretext pentru ca avocata dorea de fapt sa faca lobby pentru ridicarea de catre SUA a interdictiei de a fi infiati copii din Rusia si de stopare a M ...citeste mai departe despre "Donald Trump, incurcat in plasa de paianjen tesuta de Vladimir Putin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Putin intalnire summit G20, #Trump scandal Rusia alegeri SUA, #Trump ancheta FBI Rusia , #Stiri International