Donald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 09:04
2337 citiri

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a sustinut ca exista in continuare posibilitatea unui conflict "mare-mare" ca urmare a exarcebarii tensiunilor dintre Washington si Phenian.

"Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!", a declarat liderul american intr-un interviu care marcheaza primele o suta de zile de la investirea miliardarului republican la Casa Alba, transmite Reuters.

Totusi, Trump sustine ca vrea o solutie pasnica pentru aceasta criza, care a cauzat probleme mai multor presedinti de la Washington.

In acest sens, administratia prezidentiala pregateste noi sanctiuni economice impotriva regimului nord-coreean, desi nu s-a renuntat la o optiune militara pentru a contracara amenintarea Phenianului.

"Ar fi minunat sa rezolvam lucrurile intr-un mod diplomatic, dar este extrem de dificil", a declarat Trump.

Donald Trump a precizat ca regimul nord-coreean reprezinta in acest moment cea mai mare provocare globala si l-a laudat pe presedintele Xi Jinping pentru sprijinul acordat de Beijing in incercarea de a limita actiunile Phenianului.

"Cred ca el se straduie foarte tare. Cu siguranta ca nu vrea sa vada tensiuni si moarte. Nu vrea sa vada asa ceva. El este un om bun. Este un om foarte bun si am avut ocazia sa-l cunosc foarte bine. Dar el iubeste China si ii iubeste pe oamenii din China", a declarat liderul american cu privire la presedintele Xi Jinping.

Aceste comentarii vin la doar o zi dupa ce administratia prezidentiala a catalogat regimul nord-coreean drept "o amenintare urgenta la adresa securitatii nationale si o prioritate pentru politica externa". Statele Unite se concentreaza pe punerea unei presiuni diplomatice si economice, inclusiv prin cooperarea Chinei impotriva regimului de la Phenian.

Donald Trump a precizat ca actiunile sale pornesc de la ideea ca liderul nord-coreean este o persoana rationala.

"Are 27 de ani. Tatal sau a murit si el a preluat un regim. Deci poti sa spui ce vrei, dar nu este usor, in special la aceasta varsta. Nu-l laud, dar zic ca este o chestie foarte grea pe care sa o faci... Sper ca este rational", a declarat presedintele de la Casa Alba.

De asemenea, liderul american a sustinut ca este pregatit sa discute din nou cu presedinta taiwaneza, dupa ce o prima convorbire telefonica a starnit la finele anului trecut furia Beijingului si a reprezentat o incalcare flagranta a politicii unei "singure Chine".

Citeste mai multe despre conflictul dintre SUA ...citeste mai departe despre "Donald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!" pe Ziare.com

#tensiuni SUA Coreea Nord , #Stiri International