Donald Trump e presedinte de 6 luni: Ce a promis si ce a facut

Joi, 20 Iulie 2017, ora 08:27
1191 citiri
Donald Trump e presedinte de 6 luni: Ce a promis si ce a facut
Foto: Facebook/Casa Alba/Evan Walker

Donald Trump a facut campanie pentru prezidentiale prezentandu-se ca un as in negocieri, un om de afaceri de succes din New York care a promis ca va schimba Washingtonul.

Insa la sase luni de la preluarea mandatului de presedinte, Trump incepe sa inteleaga ca politica nu e totuna cu afacerile si ca negocierile nu sunt intotdeauna usoare, comenteaza agentia DPA.

Sursa citata aminteste ca, in aceasta saptamana, in timp ce Trump ocupa locul soferului intr-o autospeciala de pompieri nou-nouta, in fata Casei Albe, de planul sau de a reforma sistemul de sanatate al tarii se alegea praful la Capitol Hill.

Popularitatea lui Donald Trump continua picajul si ajunge la numai 36% in doar 6 luni de mandat

Liderul majoritatii din Senat, republicanul Mitch McConnell, s-a chinuit luni degeaba sa-si convinga colegii de partid sa sprijine ultima propunere de anulare a Obamacare, asa cum s-a numit reforma in domeniul sanatatii promovata de predecesorul lui Trump, democratul Barack Obama.

In tot acest timp, Trump se afla la volan in autospeciala de pompieri pentru a-si promova "marca inregistrata", sloganul din campanie "Sa redam maretia Americii".

Asa cum s-a intamplat adeseori dupa investirea in functie a lui Trump, un novice in politica, s-a dovedit ca este mai simplu sa dai bine in fotografii, dar mult mai dificil sa pui in aplicare promisiunile din campanie.

Republicanii s-au jurat sa anuleze sistemul de sanatate promovat de Obama, inca de cand reforma a trecut de Congres in 2010. Trump a preluat cu entuziasm dorinta republicanilor de a demola Obamacare in timpul campaniei sale electorale.

Insa marti, cand noua versiune a legii menite sa inlocuiasca sistemul Obamacare al fostei administratii a cazut victima disputelor dintre republicanii care controleaza camera superioara a legislativului american, Trump a recunoscut ca rezultatele sunt dezamagitoare.

Mai mult, presedintele SUA le-a cerut miercuri senatorilor republicani sa-si rezolve divergentele si sa adopte legea sistemului de sanatate inainte sa plece din Washington pentru vacanta parlamentara din august.

"Am inregistrat o multime de victorii. Dar inca nu am inregistrat o victorie in sistemul de sanatate", a recunoscut el.

Dar lui Trump nu-i sta in fire sa cedeze, asa ca a revenit rapid la strategia de promisiuni, care a functionat in timpul campaniei electorale - "vom invinge" in privinta legii sistemului de sanatate, a spus el - apoi a schimbat subiectul. "Vom castiga in privinta im ...citeste mai departe despre "Donald Trump e presedinte de 6 luni: Ce a promis si ce a facut" pe Ziare.com

#Donald Trump bilant sase luni, #Donald Trump promisiuni sase luni , #Stiri International