Donald Trump, criticat dur in presa din China: Vrea sa ne trateze ca pe o bucata de carne buna de taiat

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 13:43
1275 citiri
Donald Trump, criticat dur in presa din China: Vrea sa ne trateze ca pe o bucata de carne buna de taiat
Foto: Twitter/Donald Trump

Donald Trump este pe drumul gresit daca vede China ca pe o "bucata de carne buna de taiat" sau ca pe o tara pe care "sa o manipuleze dupa cum doreste", si-a exprimat marti indignarea presa de stat chineza, care il numeste "debutant" pe presedintele ales al SUA.

"Postarile de pe Twitter ascund adevarata sa intentie: sa trateze China ca si cum ar fi o bucata de carne de oaie buna de taiat (...) Vrea sa devasteze alte tari pentru a asigura prosperitatea SUA", a scris cotidianul Global Times din China, apropiat de Partidul Comunist.

Intr-un editorial extrem de dur, acest cotidian scrie, pe un ton nationalist, ca presedintele ales al SUA nu va avea mijloacele "de a-si pune in practica tiradele". Publicatia ataca dur "provocarile si contra-adevarurile" celui "care este incapabil sa isi tina gura".

Dupa ce a acceptat vineri un apel telefonic de la presedintele taiwanez, Trump a acuzat duminica Beijingul ca isi "devalueaza" moneda si ca "ridica un vast complex militar in Marea Chinei ...citeste mai departe despre "Donald Trump, criticat dur in presa din China: Vrea sa ne trateze ca pe o bucata de carne buna de taiat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump criticat China, #Trump relatii SUA China, #Trump criticat extern, #critici Trump China , #Stiri International