Dolarul se duce pe apa Sambetei

Marti, 20 Noiembrie 2007, ora 23:24
1097 citiri
Dolarul se duce pe apa Sambetei

Dolarul s-a depreciat marti la 1,48 dolari/euro, dupa ce numarul autorizatiilor americane de construire de locuinte a scazut in octombrie la un minim al ultimilor 14 ani, accentuand temerile legate de sectorul ipotecar si de interventia de urgenta a bancii centrale, relateaza Reuters.Moneda europeana s-a apreciat pana la valoarea maxima istorica de 1,48 dolari/euro, in crestere cu 0,9%, potrivit datelor Reuters, dupa ce statisticile au aratat ca numarul de autorizatii de construire de locuinte a scazut in octombrie cu 6,6%, pana la cel mai mic nivel din ultimii 14 ani.

"Sectorul ipotecar din Statele Unite este inca vulnerabil si aceste date nu ii incurajeaza pe oameni sa isi formeze o alta parere", a declarat traderul valutar din cadrul BMOCapital Markets, Firas Askari, citat de Reuters.

"Banca centrala americana va deveni dependenta de statistici. Federal Reserve este rezervata in reducerea dobanzii de politica monetara, in ciuda cererilor pietei", a adaugat Askari.

Federal Reserve a publicat marti minutele intrunirii de politica monetara din 30-31 octombrie si urmeaza sa ofere previziuni economice suplimentare si detaliate. Urmatoarea intrunire de politica monetara este programata pentru 11 decembrie.

Zvonurile potrivit carora tarile din zona Golfului Persic ar putea renunta la cursurile valutare raportate la dolar au determinat, de asemenea, deprecierea monedei americane, care a atins marti o valoare minima in fata francului elvetian, de 1,1071 franci elvetieni/dolar.

Yenul s-a depreciat, de asemenea, pe fondul cresterii cererii de monede cu randament ridicat. Euro s-a apreciat cu 1%, pana la 162,49 yeni/euro.


<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.