Doi italieni au fost amendati cu cate 13,5 milioane de dolari dupa ce au facut un gratar care a provocat un incendiu

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 15:49
782 citiri
Doi italieni au fost amendati cu cate 13,5 milioane de dolari dupa ce au facut un gratar care a provocat un incendiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi studenti din regiunea Como, Italia, au primit cate o amenda de 13,5 milioane de dolari, dupa ce au facut un gratar care a provocat un incendiu de padure de mare amploare.

Cei doi, in varsta de 22 de ani, au facut un gratar la o casa intr-o zona montana, inainte ca focul sa izbucneasca pe 30 decembrie anul trecut, arata BBC.

Unul dintre studenti a spus presei ca ei au fost scosi "tapi ispasitori", dar ca au existat mai multe focare.

"Noi am fost scosi tapi ispasitori pentru un incendiu care nu poate fi explicat", a spus studentul, adaugand ca el si colegul sau sunt adevaratele victime ale acestei situatii.

Cu toate acestea, autoritatile au considerat ca incendiul a pornit de la carbunii folositi de cei doi pentru gratar. Focul izbucnit a fost stins abia dupa cateva zile, timp in care a distrus aproximativ 1.000 de hectare de padure, iar daunele de pe 100 de hectare au fost considerate ireversibile.

Amenda in valoare de 13.542.000 de euro a fost calculata in baza unei formule stabilite in conformitate cu legile locale.

A.G. ...citeste mai departe despre "Doi italieni au fost amendati cu cate 13,5 milioane de dolari dupa ce au facut un gratar care a provocat un incendiu" pe Ziare.com

#studenti amendati incendiu padure, #amenda incendiu padure Italia , #Stiri International