Doi generali NATO arata cum a stricat Rusia echilibrul Aliantei pe flancul de est al Europei

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 08:43
3713 citiri
Doi generali NATO arata cum a stricat Rusia echilibrul Aliantei pe flancul de est al Europei
Foto: Arhiva Ziare.com

"Varful de lance" al NATO - forta de reactie rapida - nu ar fi putut fi detasata in siguranta in Europa de Est in cazul unui conflict cu Rusia.

"Very High Readiness Joint Task Force" ar fi prea vulnerabila in faza initiala de detasare planificata pentru Polonia sau statele baltice, au declarat pentru Financial Times doi generali NATO familiarizati cu planurile logistice si militare ale Aliantei.

Decizia Rusiei de a suplimenta semnificativ fortele sale din Kaliningrad - enclava baltica dintre Polonia si Lituania - si concentrarea de echipamente militare rusesti la granitele de nord-vest fac ca forta de reactie a NATO (5.000 de militari - n.red.) sa poata fi depasita chiar inainte ca aceasta sa fie gata de lupta, daca s-ar decide trimiterea "la est de Oder (peste granita estica a Germaniei - n.red.) ", afirma cei 2 generali.

Asa se explica decizia de suplimentare a trupelor stationate permanent pe flancul estic al NATO.

La urmatorul summit NATO, care este organizat in iulie ...citeste mai departe despre "Doi generali NATO arata cum a stricat Rusia echilibrul Aliantei pe flancul de est al Europei" pe Ziare.com

#NATO Rusia suplimentare forte Estul Europei , #Stiri International