Dodon vrea alegeri anticipate si sa schimbe Constitutia ca sa aiba mai multa putere

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 15:43
779 citiri

Presedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu exclude un referendum pe tema schimbarii Constitutiei si are de gand sa faca alegeri parlamentare anticipate in 2017, pentru indepartarea de la putere a guvernului pro-european.

Intr-un interviu acordat postului Russia 24, Dodon a explicat ca rezultatele alegerilor din Moldova au demonstrat ca oamenii au votat pentru o reapropiere de Rusia, informeaza agentia Tass.

"Pentru prima oara in ultimii sapte ani", oamenii au votat "pentru prietenia cu Rusia, pentru neutralitate, pentru ortodoxie, pentru unitatea tarii in tratarea conflictului din Transnistria", a spus Dodon, care, dupa numararea a 99,9% dintre voturi, a obtinut 52,29%, in defavoarea rivalei sale, Maia Sandu, care a strans 47,71% dintre sufragii.

Tratarea conflictului din Transnistria la nivel de stat, in Moldova, ar putea incepe in prima parte a lui 2017, cand Transnistria isi alege presedintele, a mai spus Dodon.

"Pozitia mea ramane neschimbata", a continuat ...citeste mai departe despre "Dodon vrea alegeri anticipate si sa schimbe Constitutia ca sa aiba mai multa putere" pe Ziare.com

#Igor Dodon alegeri anticipate Moldova, #Dodon Transnistria, #Dodon referendum constitutie Moldova , #Stiri International