Dodon cere Rusiei sa opreasca "romanizarea" Moldovei: Romanii vin agresiv in societatea civila si in educarea copiilor

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 12:04
2453 citiri
Dodon cere Rusiei sa opreasca "romanizarea" Moldovei: Romanii vin agresiv in societatea civila si in educarea copiilor
Foto: Facebook/Igor Dodon

Igor Dodon denunta oferirea de catre Romania a unor burse de studii tinerilor moldoveni drept o politica de "romanizare" si indeamna Rusia sa faca mai mult si sa opreasca "romanizarea", inclusiv prin oferirea mai multe burse tinerilor moldovebi.

Republica Moldova trebuie sa ceara scuze Transnistriei pentru razboiul din 1992, mai afirma viitorul sef prorus al statului, relateaza Deschide.md.

"Va voi da un singur exemplu, pentru a nu critica Rusia, dar veti intelege. Romania ofera in fiecare an studii gratuite pentru mai mult de 5000 de tineri din Republica Moldova. Acesti tineri se bucura de o bursa, de cazare gratuita. Intelegeti ce ii invata acolo? Ei primesc cetatenia romaneasca, apoi se intorc. Acest lucru inseamna romanizare", a denuntat el.

"Rusia, daca nu gresesc, ofera doar 150 - 200 de locuri. Simtiti diferenta? Cand am fost co-presedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse in anii 2008-2009, ridicam mereu aceasta intrebare", a declarat Dodon ...citeste mai departe despre "Dodon cere Rusiei sa opreasca "romanizarea" Moldovei: Romanii vin agresiv in societatea civila si in educarea copiilor" pe Ziare.com

#Moldova Dodon alegeri, #Dodon presedinte Moldova, #Dodon Rusia romanizare Moldova , #Stiri International