Dodon, catre Iohannis: Fiecare sa se uite in ograda sa! Eu nu am venit sa-i spun de ce nu e Dragnea premier

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 10:30
1006 citiri

Liderul prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a cerut presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, sa renunte la declaratii privind comportamentul politicienilor din Republica Moldova.

"Daca anterior 'se permitea' ca cineva sa vina cu indicatii la Presedintia (de la Chisinau - n. red.), pe viitor acest lucru nu va fi tolerat", a declarat marti Dodon intr-o conferinta de presa, relateaza Deschide.md.

"Nu o data m-am adresat oficialilor romani, chiar prin scrisoare oficiala, si i-am rugat sa-si explice atitudinea fata de miscarile unioniste din Republica Moldova: 'Le sustineti sau nu?'", a spus el.

"Eu am vazut declaratii la nivel de prim-ministri din Romania, in care acestia spuneau ca trebuie facuta unirea. Am vazut ca oficialitatile din Republica Moldova taceau la acest capitol. Am vazut declaratia domnului Iohannis la intrevederea cu ambasadorii, unde spunea ca presedintele Republicii Moldova trebuie sa conduca in limitele Constitutiei.

Vreau sa le raspund colegilor, prietenilor: 'Poate ca pana acum se acceptau mesaje la presedintele Republicii Moldova cum sa se comporte. Avem institutii de stat care pot da aprecieri referitoare la constitutionalitatea deciziilor si a pasilor facuti de presedinti.

Eu nu am venit sa-i spun lui Iohannis de ce nu-l pune pe Dragnea prim-ministru. Eu nu ma bag in chestiunile voastre interne. Cu ce ocazie Iohannis face aprecieri la adresa actiunilor presedintelui Republicii Moldova?'", a declarat Dodon.

"Am o rugaminte. Va rog frumos sa ne comportam ca vecini, fiecare se uita in ograda lui!", a mai spus acesta.

Igor Dodon a mai adaugat ca "stimeaza" conducerea Romaniei, insa asteapta ca acest sentiment sa fie unul reciproc. In acest sens, el nu a exclus ca dupa vizita la Bruxelles sa efectueze vizite oficiale atat la Bucuresti, cat si la Kiev. ...citeste mai departe despre "Dodon, catre Iohannis: Fiecare sa se uite in ograda sa! Eu nu am venit sa-i spun de ce nu e Dragnea premier" pe Ziare.com

#Igor Dodon mesaj Iohannis, #Dodon Moldova unire Romania, #Dodon Iohannis unire, #amestec Romania Moldova Dodon , #Stiri International