Dodon a iesit presedinte in Moldova: Maia Sandu va contesta rezultatul la Curtea Constitutionala

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 16:16
842 citiri
Dodon a iesit presedinte in Moldova: Maia Sandu va contesta rezultatul la Curtea Constitutionala
Foto: Facebook / Maia Sandu

Candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) la functia de presedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, va contesta la Curtea Constitutionala rezultatul alegerilor de duminica, dupa esecul in fata socialistului Igor Dodon.

Sandu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca va inainta Curtii Constitutionale dovezi privind fraudarea turul al doilea al alegerilor prezidentiale si spera ca probele sa fie admise de judecatori.

"Noi vom folosi toate parghiile legale pentru a clarifica fiecare incident si pentru a cere examinarea fiecarei contestatii, pentru ca fiecare vot conteaza. Vom prezenta Curtii Constitutionale dovezile incalcarilor comise in procesul electoral", a afirmat Sandu.

De altfel, candidata PAS a cerut din nou demisia presedintelui Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, si a ministrului de Externe Andrei Galbur, "pentru faptul ca au incalcat dreptul constitutional al cetatenilor Republicii Moldova din diaspora de a-si exercita dreptul la ...citeste mai departe despre "Dodon a iesit presedinte in Moldova: Maia Sandu va contesta rezultatul la Curtea Constitutionala" pe Ziare.com

#Maia Sandu contesta rezultat alegeri , #Stiri International