Dobanzile la creditele ipotecare din SUA au ajuns la minimul a peste 50 de ani

Vineri, 19 August 2011, ora 18:02
1148 citiri
Dobanzile la creditele ipotecare din SUA au ajuns la minimul a peste 50 de ani

Dobanzile la creditele ipotecare au scazut in Statele Unite la minimul a peste 50 de ani, locuintele devenind astfel mai atractive pentru eventuali cumparatori, potrivit unui sondaj realizat de compania americana de stat Freddie Mac, citat de CNN. 

Rata medie la imprumuturile pe 30 de ani cu dobanda fixa a coborat la 4,15% in aceata saptamana, informeaza Mediafax.

Minimul anterior, de 4,17%, a fost inregistrat in noiembrie anul trecut. Pentru creditele pe 15 ani cu dobanda fixa, media a coborat la 3,36%.

"Anuntul Rezervei Federale de saptamana trecuta privind mentinerea dobanzii minime record, apropiate de zero, si temerile de pe pietele financiare privind bancile europene au avut efect si in aceasta saptamana si au permis tuturor produselor ipotecare din sondajul nostru sa ajunga la minime record", a spus economistul-sef al Freddie Mac, Frank Nothaft.

In pofida conditiilor favorabile piata imobiliara din SUA nu isi revine dupa criza financiara declansata in 2008. Vanzarile de locuinte vechi au scazut in iulie, fata de iunie, potrivit Asociatiei Nationale a Dezvoltatorilor Imobiliari din SUA, chiar daca fata de iulie anul trecut au crescut.

Totodata, piata locuintelor noi ramane la circa un sfert fata de perioada de dinaintea crizei.

Dobanzile la creditele ipotecare sunt puternic influentate de randamentele titlurilor Trezoreriei SUA, care au coborat la un minim istoric, sub pragul de 2%. 

#sua, # credite ipotecare sua, # credite sua , #Stiri International