Cele mai scumpe distrugătoare ale armatei americane, pregătite pentru dotarea cu rachete hipersonice

Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 10:56
147 citiri
Cele mai scumpe distrugătoare ale armatei americane, pregătite pentru dotarea cu rachete hipersonice
Zumwalt va ajunge la șantierul naval Huntington Ingalls Industries din Pascagoula, Mississippi, la sfârșitul anului 2023 FOTO defenseromania.ro

U.S. Navy început planificarea pentru modernizarea primelor două distrugătoare din clasa Zumwalt cu instalarea de rachete hipersonice. Costul său este de 10,5 milioane de dolari. Acest contract a fost atribuit companiei Huntington Ingalls Industries. Durata acestei etape de lucru este programată până în decembrie 2023, arată defenseromania.ro.

Modernizarea include dezmembrarea sistemelor de artilerie de 155 mm, instalate în mod normal pe distrugătoarele Zumwalt. În schimb, fiecare navă va integra patru lansatoare verticale pentru a găzdui rachete C-HGB (Common Hypersonic Glide Body), potrivit U.S. Naval Institute.

"Ne așteptăm ca acest sistem să fie implementat pe distrugătorul Zumwalt în 2025", a declarat viceamiralul Johnny Wolfe, managerul programului de sisteme strategice al Marinei SUA.

Fiecare unitate de lansare are trei C-HGB, ceea ce înseamnă că fiecare distrugător modernizat va putea transporta 12 rachete hipersonice. Nu s-a precizat încă dacă la bordul navelor va fi depozitată muniție C-HGB suplimentară.

Zumwalt va ajunge la șantierul naval Huntington Ingalls Industries din Pascagoula, Mississippi, la sfârșitul anului 2023. Momentul modernizării celui de-al doilea distrugător nu a fost încă stabilit. De asemenea, nu se știe dacă a treia navă de acest tip va fi reînarmată. Până în prezent, nava nici măcar nu a fost testată.

Conform planurilor Comandamentului Marinei SUA, până în 2029, sistemul C-HGB ar trebui să fie implementat pe submarinele nucleare din clasa Virginia. De precizat ca racheteke C-HGB sunt dezvoltate în cadrul programului CPS (Conventional Prompt Strike).

USS Zumwalt este primul distrugător din clasa ZUMWALT. Acesta este cel mai scump și mai tehnologizat distrugător pe care Statele Unite l-au construit în întreaga sa istorie.

USS Zumwalt a intrat în serviciul U.S. Navy la finalul lunii aprilie 2020. Distrugătorul e dotat cu tehnologie stealth, iar costul construirii sale este estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

Distrugătorul cu rachete ghidate USS Zumwalt este mai lung cu 30 de metri și cu 4 metri mai lat decât distrugătorul din clasa Arleigh Burke. USS Zumwalt are astfel 185 de metri, oferind spațiul necesar pentru a integrarea mai multor sisteme de rachete. ...citeste mai departe despre "Cele mai scumpe distrugătoare ale armatei americane, pregătite pentru dotarea cu rachete hipersonice" pe Ziare.com

#SUA, #armata, #distrugator, #rachete hipersonice , #Stiri International