Directorul Ryanair, despre avionul deturnat la Minsk: "A fost un caz de piraterie sponsorizata de stat"

Marti, 25 Mai 2021, ora 10:40
587 citiri
Directorul Ryanair, despre avionul deturnat la Minsk: "A fost un caz de piraterie sponsorizata de stat"
Michael O\'Leary a vorbit si despre implicarea agentilor KGB FOTO Wikipedia

Michael O'Leary, CEO Raynair, a declarat ca incidentul a fost "foarte inspaimantator" pentru pasageri si echipaj, deoarece acestia erau tinuti sub paza armata si verificati in bagaje.

"Echipajul nostru a facut o treaba fenomenala pentru a scoate avionul respectiv si aproape toti pasagerii din Minsk, dupa sase ore. Se pare ca intentia autoritatilor a fost de a indeparta un jurnalist si insotitorul sau de calatorie ... credem ca au fost mobilizati agenti KGB si la aeroport".

Michael O'Leary a declarat ca Ryanair va primi indrumari de la autoritatile europene cu privire la traseele viitorelor zboruri.

Cu toate acestea, el a spus ca nu zboara prea mult peste Belarus si ar fi o "ajustare foarte mica" sa zboare peste Polonia.

Intre timp, ministrul de externe iralndez Simon Coveney spune ca avionului i s-a ordonat "efectiv" sa aterizeze la Minsk.

"Cinci sau sase persoane au parasit avionul, dar doar una dintre ele a fost arestata - ceea ce ar sugera ca ceilalti sunt oameni ai serviciilor secrete".

Intre timp, ambasadorul rus in Irlanda a declarat ca nu ar trebui sa existe "nicio graba la judecata" asupra incidentului.

Ambasadorul Yury Filatov a declarat pentru The Hard Shoulder ca trebuie efectuata o ancheta completa, relateaza newstalk.com

"Exista multe cuvinte dure in jur - nu cred ca ar trebui sa existe o graba la judecata. Exista reguli clare care guverneaza spatiul aerian, calatoria aeriana in temeiul Organizatiei si Conventiei Aviatiei Civile Internationale. Si cred ca incidentul trebuie investigat in detaliu de catre autoritatile aeronautice internationale". ...citeste mai departe despre "Directorul Ryanair, despre avionul deturnat la Minsk: "A fost un caz de piraterie sponsorizata de stat"" pe Ziare.com

#avion deturnat, #Belarus, #Ryanair , #Stiri International