Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii avertizeaza: Pandemia de coronavirus continua sa accelereze

Luni, 22 Iunie 2020, ora 16:02
1070 citiri
Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii avertizeaza: Pandemia de coronavirus continua sa accelereze
Foto: Facebook/WHO, Directorul General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Pandemia de COVID-19 "continua sa accelereze (...) ultimul milion de cazuri a fost semnalat intr-un interval de doar opt zile", a declarat luni directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, in conferinta de presa, in format virtual, organizata de Emiratul Dubai, -citeaza AFP.

"Stim ca pandemia este mai mult decat o criza sanitara. Este o criza economica, sociala si, in numeroase tari, politica. Efectele ei se vor face simtite timp de decenii", a spus directorul OMS.

Saptamana trecuta, directorul OMS avertiza ca faza relaxarii restrictiilor este "periculoasa", considerand ca, in pofida nevoii de a iesi din starea de izolare, noul coronavirus continua "sa se propage cu rapiditate" si ca acest virus ramane "mortal".

"A fost nevoie de trei luni pentru ca primul milion de cazuri sa fie semnalate, insa ultimul milion de cazuri a fost semnalat in doar opt zile", a insistat directorul OMS,luni.

El a indemnat guvernele si companiile din lumea intreaga sa se pregateasca pentru eventuale pandemii viitoare, care ar putea aparea "in orice tara, in orice moment si sa ucida milioane de oameni".

"Nu stim unde si nici cand se va produce urmatoarea pandemie, dar stim ca ea va avea un impact teribil asupra vietii si economiei mondiale".

Pandemia de COVID-19 a facut cel putin 465.300 de victime pe plan mondial, dupa ce China a anuntat oficial aparitia bolii in decembrie 2019, potrivit unui bilant intocmit de AFP, pe baza unor surse oficiale.

Statele Unite sunt tara cel mai grav afectata, cu cel putin 119.959 de decese, urmata de Brazilia (50.617), Marea Britanie (42.632), Italia (34.634) si Franta (29.633).

Noul coronavirus a infectat peste 1 milion de persoane in Brazilia, iar America de Sud este epicentrul actual al pandemiei, cu peste 20.000 de morti in Mexic, peste 8.000 in Peru si peste 1.000 in Argentina. ...citeste mai departe despre "Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii avertizeaza: Pandemia de coronavirus continua sa accelereze" pe Ziare.com

#OMS, #who, #coronavirus, #pandemie, #epidemie, #accelerare, #Conferinta de presa, #decese, #imbolnaviri , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  8. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere