Directorul NSA avertizeaza: Fara criptare, atentatele de la Paris "nu ar fi avut loc"

Joi, 18 Februarie 2016, ora 07:25
1095 citiri
Directorul NSA avertizeaza: Fara criptare, atentatele de la Paris "nu ar fi avut loc"
Foto: Arhiva Ziare.com

Atentatele de la 13 noiembrie din Franta "nu ar fi avut loc" fara utilizarea unor aparate de comunicare criptate care au permis jihadistilor sa scape radarelor de supraveghere, a explicat intr-un interviu publicat miercuri seful agentiei americane de informatii NSA.

Directorul Agentiei de Securitate Nationala, Michael Rogers, a confirmat pentru Yahoo News utilizarea tehnologiilor de criptare in organizarea atacurilor coordonate revendicate de gruparea Statul Islamic care au facut 130 de morti si mai multe sute de raniti la Paris si Saint Denis (nordul capitalei Frantei), potrivit AFP.

Atentatele din Paris, comise pe credit? Teroristul de la magazin, sejur de Anul Nou in Madrid

In opinia sa, "unele comunicatii" ale jihadistilor "au fost criptate", fapt ce a impiedicat serviciile de informatii sa mearga pe urmele lor. "Evident, daca am fi stiut, (atentatele de la) Paris nu ar fi avut loc", si-a exprimat regretul Michael Rogers in acest interviu realizat saptamana ...citeste mai departe despre "Directorul NSA avertizeaza: Fara criptare, atentatele de la Paris "nu ar fi avut loc"" pe Ziare.com

#NSA atentate Paris, #atentate Franta criptare , #Stiri International