Directorul FMI: Se contureaza o noua criza economica mondiala

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 11:43
2603 citiri
Directorul FMI: Se contureaza o noua criza economica mondiala

Daca Statele Unite nu gasesc o solutie pentru rezolvarea datoriei publice, dar si problemele cu care se confrunta Europa, ar putea genera o "criza economica mondiala majora", a declarat directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

In lipsa unei rezolutii, va aparea criza, "datorita marimii economiilor celor doua (n.r. SUA si Europa) si a relatiilor lor cu alte tari, in ceea ce priveste comertul si investitiile", a spus Lagarde, citata de Bloomberg.

Dupa mai multe saptamani tensionate, Camera Reprezentantilor a Statelor Unite - condusa de republicani - a adoptat marti, 1 ianuarie, un plan menit sa evite intrarea in recesiune a economiei SUA, aproband, printre altele, o marire a nivelului de impozitare a americanilor cei mai instariti.

SUA a ajuns la sfarsitul anului trecut la o datorie publica de 16,4 trilioane de dolari.

In Europa, cresterea economica a incetinit considerabila, in contextul in care criza datoriilor a continuat in randul anumitor tari, pentru al treilea an la rand.

Problemele din SUA si Europa vor afecta tarile in curs de dezvoltare, inclusiv pe cele africane care, de asemenea, se confrunta cu riscuri, din cauda preturilor ridicate la alimente.

"In acest context, va fi esential ca tarile africane sa aiba cadre puternice macroeconomice, imbunatatirea capacitatii institutionale si sa poata asigura o crestere durabila si favorabila incluziunii, in scopul de a mentine performantele economice impresionante din ultimii 10 ani", a spus Lagarde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#criza economica mondiala, #criza datorii europa, #criza datorie publica SUA, #Christine Lagarde FMI , #Stiri International