Diplomatilor maghiari li s-a interzis sa participe la receptiile de Ziua Nationala a Romaniei

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 16:52
1150 citiri
Diplomatilor maghiari li s-a interzis sa participe la receptiile de Ziua Nationala a Romaniei
Foto: Ministerul ungar de Externe

Diplomatii maghiari au primit interdictie sa participe la orice eveniment sau receptie prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, la 98 de ani de la Marea Unire.

Potrivit publicatiei Hvg.hu, dispozitia a venit direct de la ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Maghiarii nu au ce sarbatori pe 1 decembrie", a transmis ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Mai mult, cotidianul Hungary Today noteaza ca, "pentru romani, ziua de 1 Decembrie este o sarbatoare nationala majora, in timp ce, pentru unguri, reprezinta una dintre cele mai tragice zile din istoria natiunii", din cauza pierderii Transilvaniei, informeaza Mediafax.

"Intrucat maghiarii nu au ce sarbatori pe 1 decembrie, ministrul pentru Comert Exterior si al Afacerilor Externe a interzis tuturor diplomatilor si angajatilor ministerului sa participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei", se arata intr-un raspuns al Ministerului ungar de Externe, la solicitarea Digi 24.

Asta in ...citeste mai departe despre "Diplomatilor maghiari li s-a interzis sa participe la receptiile de Ziua Nationala a Romaniei" pe Ziare.com

#maghiari interdictie Ziua Nationala Romania, #maghiari 1 decembrie, #ministru externe ungar 1 decembrie , #Stiri International